Frequently asked questions

Vad är en widget?

Tekniskt sett är en widget en digital applikation som integreras på en hemsida för att kunna möjliggöra interaktion mellan restaurangbesökare och hemsidan varpå widgeten installerats. I vårt fall är det ett gränssnitt som ser ut som en kalender vilket tillåter kunder som besöker din restaurangs hemsida, facebook eller instagramprofil att enkelt boka ett bord.

 

Hur fungerar en widget?

Widgeten samlar reservationsinformationen som kunden behöver och som, efter bokningen bekräftats, skickar informationen till din TFM och automatiskt uppdaterar antalet tillgängliga bord.

 

Varför bör jag använda en widget?

1) Det möjliggör avgiftsfria bokningar för din restaurang.
2) Det ökar andelen av besökare på din hemsida, facebook eller instagramprofil som slutligen blir kunder 3) Det tillåter kunder att boka bord när som helst, var som helst (24x7) samt genom olika kanaler: din hemsida, facebook samt instagramprofil (utöver TheFork och TripAdvisor-platformarna).
4) Det förenklar bokningsprocessen genom att ersätta e-post, formulär, telefonsamtal samt ger en överblick av tillgängliga bord i realtid och direkt bekräftelse till kunden.
5) Det förenklar hantering av bokningar som sköts direkt via TFM (samt genom appen).
6) Du sparar pengar då tjänsten, utöver att generera kostnadsfria bokningar, även är gratis samt utan installationskostnad.

 

Kostar widgeten något?

Ingenting alls. Det är frivilligt och kostnadsfritt utan installationskostnad.

 

Hur många typer av widgets har ni?

Vi har två olika widgets beroende på vilket kontrakt ni har med oss, Free eller Pro. I första fallet har du tillgång till MRG (grå), vilket innebär en kalender som inkluderar en TheFork-logo samt banderoll

Om du iställte har ett Pro-kontrakt kommer din widget vara den anpassningsbara MRB (vit) kalendern utan logo eller banderoll.

 

Hur många layouts för widgeten har ni?

Vi har fyra olika layouts till widgeten som du kan välja, beroende på dina preferenser och behov:

1) Iframe: Det är huvudversionen som är en fullt öppen kalender integrerad på din hemsida.
2) Horisontal: Det är en mindre version som du kan välja om du inte har plats för Iframe-kalendern.
Vertikal: Det är den minsta versionen som du lätt kan placera i ett hörn av av din hemsida.
4) Knapp: Det är en enkel knapp du kan välja designen för och som öppnar Iframe-kalendern när man klickar på knappen.

 

Kan jag justera widgeten?

Om du har ett Pro-konrakt kan du delvis skräddarsy din (MRB) widget. Du kommer att kunna lägga till en logo, ändra färger, lägga till text eller en länk samt skapa en bekräftelsesida och även utnyttja din Google analytics-kod.

 

Var kan jag placera widgeten?

Du kan placera widgeten på din hemsida (om du inte har en hemsida kan vi skapa en till dig kostnadsfritt), din facebook samt instagramprofil.

 

Hur installerar jag widgeten?

Du kommer att behöva kopiera en kod och klistra in denna i HTML-koden för din hemsida, Facebook eller Instagramknapp. Det är en väldigt enkel process men du behöver grundläggande datorvana.

 

Vem installerar widgeten?

Om du inte kan installera widgeten och inte har en webmaster som kan hjälpa dig med detta kan vi hjälpa dig med installationen.

 

Kan jag ta bort widgeten när som helst?

Ja, du kan ta bort denna så fort du inte vill ha den längre.

 

Hur tar jag bort widgeten?

Du kan enkelt ta bort denna genom att ta bort koden vi gett dig från din hemsidas HTML-kod, facebook eller instagramprofil. Om du inte kan ta bort denna själv kan du kontakta oss så hjälper vi dig ta bort den.

 

Är det nödvändigt för mig att konfigurera widgeten själv?

Nej, du behöver inte göra några inställningar. Efter widgeten installerats är den redo att användas.

 

Vem äger kunddatan som widgeten samlar?

Om du har ett Free-kontrakt kommer TheFork att äga informationen. I fallet att du signerat ett Pro-kontrakt kommer du själv att vara den enda som äger datan som samlas via widgeten.


Sekretesspolicy

Välj din reservationsmodul: Allt du behöver veta

 

Vår gråa modullösning: Lätt för restauranger.

Om du väljer en grå modul som visar ditt samt TheForks varumärke tar vi hand om all data som samlas in. Vår integritetspolicy appliceras på denna data. Du behöver inte göra någonting.

Vår vita modullösning: Detta visar enbart ditt varumärke men kommer med ansvar på grund av integritetslagar rörande data.

Lagmässiga krav tillämpas när du samlar användares persondata (namn, epost, telefonnummer, etc…) I samband med bokningar direkt via den vita module där ditt varumärke visas:

 • Du måste informera användaren om din datainsamling I modulen. Om du inte informerar om detta i modulen måste du göra etta hädanefter så att användaren vet om vem som samlar deras data, till vilket ändamål samt hur de tar kontakt med er ifall de vill rätta, ta bort eller få tillgång till den data de gett er. Denna notis måste även inkludera en länk till er integritetspolicy.
 • Du måste därför ha en integritetspolicy på den hemsida där modulen kommer att användas. Detta är då integritetslagar kräver att du förser viss infromation till användare när du samlar deras personliga data. Detta kan uppnås genom en kombination av en notis som informerar om datainsamlingen samt din integritetspolicy. Om du inte har en sådan ännu måste detta skapas.
 • Om du vill kunna kontakta användare med marknadsföring så som nyhetsbrev eller information gällane specialerbjudande efter de besökt er restaurang måste du skapa en ruta som kan kryssas i modulen så att användarna kan välja huruvida de vill ta emot denna typ av kommunikation. Detta är ytterligare ett lagmässigt krav.
 • Om du känner dig osäker bör du konsultera med din branschorganisation eller jurister för vägledning. Du kan även kolla hemsidan för din lokala dataskyddsauktoritet, Datainspektionen. Du kan även se vad andra liknande företag gör men du bör vara uppmärksam på att företag kommer att presentera informationen på olika sätt.

Skulle du vilja ha en vit modullösning men behöver mer tid för att kunna möta de lagmässiga kraven?

Medan du förbereder din datainsamlingsnotis och integritetspolicy kommer vi att installera en grå modullösning åt dig. När du har förberett all information som krävs kommer vi att kunna byta ut modulen till en vit modullösning som enbart visar ditt varumärke.

Du kan se TheForks datainsamlingsnotis för den gråa modullösningen nedan:

”La Fourchette SAS och restaurangen, i egenskap av personuppgiftsansvariga, behandlar personuppgifter i syfte av bokningshantering och upprätthållande av kundrelation. Enligt tillämplig lag har du rätten att få tillgång till, korrigera, hindra och överföra dina data och rätten att neka till att dina data behandlas, i synnerhet i marknadsföringssyften. Du kan utöva de här rättigheterna genom att skicka ett e-postmeddelande till kontakt@thefork.se eller genom att kontakta restaurangen. Du kan skicka in ett klagomål till reglerande myndighet för användning av personuppgifter om du anser att dina personuppgifter inte har använts på lagenligt sätt. Mer information finns i TheForks personuppgiftspolicy“.


Media queries

Hur du anpassar din widget till olika typer av skärmar och upplösningar.

Vår reservationsmotor har dynamisk längd vilket innebär att storleken och höjden ändras under reservationsprocessen.screenshot

Widget under reservationsprocessenFör att undvika en fixerad längd och en skroll i modulen använder vi media queries för att anpassa modulen till olika skärmstorlekar beroende på enheten.

Använd id i iframe:

<iframe class="eltenedor" src="https://module.lafourchette.com/en_GB/cta/iframe/56567-a3fd1"></iframe>

Klistra inn följande styles före </head> taggen:

<style type="text/css">

.eltenedor{
width: 100%;
border:none;
overflow: scroll;
}
/* Media queries widget */
@media only screen and (max-width : 320px) {
    .eltenedor{
    min-height: 840px;
    }
}
@media only screen and (min-width : 321px) and (max-width : 516px){
    .eltenedor{
    min-height: 650px;
    }
}
@media only screen and (min-width : 517px) {
    .eltenedor{
    min-height: 550px;
    }
}
</style>


Från och med nu kommer höjden av iframen att ändras beroende på bredden av skärmen och html-blocket som innehåller denna. Följande tabell visar relationen mellan måtten.

Screen width Widget height Widget width
Up to 320px 840px 100%
From 321 to 516px 650px 100%
From 517px 550px 100%

Google analytics

Du kan mäta användarnas agerande i widgeten med hjälp av ditt Google Analytics-konto. Nedan följer en beskrivning som förklarar hur du anpassar ditt konto samt ett exempel av en mätning av en användare som gjort en reservation.


 • 1- Gå till ditt Google Analytics-konto.
 • 2- Lägg till din widgets URL till motsvarande egendom du vill följa:

  https://module.lafourchette.com/ o https://module.thefork.com/

  screenshot
 • 3 -Hitta ditt spårningsskript:

  screenshot
 • 4-Gå nu till TheFork Managers bokningar och profil>Bokningsmodul>Anpassa din modul>Google Analytics och klistra in ditt skript här.

  screenshot
 • 5-För att mäta bokningarna i widgeten anpassar du en conversion tunnel med följande parametrar:

  Regular expresion: /thank-you

  Step: User -> .*customer.*

  screenshot